voor inwoners, met gemeenten

Activiteiten voor en door slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling

Herstelnetwerk Gooi en Vechtstreek breidt uit

Herstelnetwerk Gooi en Vechtstreek gaat zich inzetten voor slachtoffers van huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Slachtoffers van mishandeling kunnen hun leven lang last houden van de gevolgen. Erover praten helpt. Daarom organiseert het Herstelnetwerk cursussen en activiteiten voor en door ervaringsdeskundigen die gericht zijn op herstel.

Door te werken met ervaringsdeskundigen kan iemand zich sneller begrepen voelen. Resa Oomen, ervaringsdeskundige huiselijk geweld: “Als je hetzelfde hebt meegemaakt, voel je (h)erkenning en is er eerder een klik. We gaan ons niet alleen op slachtoffers richten, ook plegers, familie en vrienden kunnen bij ons terecht.” Met behulp van ervaringsdeskundigen is een promotiefilmpje gemaakt waarin duidelijk wordt wat de meerwaarde is van delen. Vanaf volgende week te zien op de website van het Herstelnetwerk en via social media.

Cursusaanbod

Herstelnetwerk Gooi en Vechtstreek biedt verschillende (online) cursussen aan waarin het delen van ervaringen en leren van elkaar centraal staat.

Begin maken met herstel

Ben jij nieuwsgierig naar de betekenis van herstel? Deze cursus biedt een eerste kennismaking met het begrip Herstel en is voor iedereen toegankelijk.

Start: 5 januari 14.00-16.00 uur, locatie: online

Herstelwerkgroep huiselijk geweld en kindermishandeling. Aan de hand van herkenbare thema’s en oefeningen gaan we in gesprek.

Start: 3 februari 10.00-12.00 uur, locatie: de Uitwijk Bussum (ovb)

WMEE (Werken met eigen ervaring)

Wil je leren wat herstel- en ervaringskennis voor jou en voor anderen kunnen betekenen?
In deze cursus onderzoek je wat het kan betekenen om je opgedane ervaring in te zetten.

Start: februari 2021, locatie: ntb

Meer informatie over cursussen en andere activiteiten zijn te vinden via www.herstelnetwerk.nl