voor inwoners, met gemeenten

Heb je ze al gezien: de billboards van #ZIE? Tussen 10 september en 19 november 2018 reist de foto expositie #ZIE door Gooi en Vechtstreek. De expositie bestaat uit levensgrote foto’s van mensen die in het verleden te maken hebben gehad met een vorm van huiselijk geweld.

Datum Plaats Locatie
10-17 september Weesp Stationsplein
17-24 september Huizen Plein 2000
24 september-1 oktober Hilversum Kerkbrink
1 oktober-8 oktober Naarden Ruijsdaelplein
8-15 oktober Bussum Julianaplein
15-22 oktober Wijdemeren Meenthof
22-29 oktober Laren Plein 40-45
12-19 november Blaricum Oranjeweitje

 

Met #ZIE willen we je je letterlijk stil laten staan bij de gevolgen van huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. We willen zorgen dat je signalen eerder herkent, deze bespreekbaar durft te maken en zo nodig meldt.

Zaterdag 15 september uitgezonden in NH Gooi Zaterdag

Jaarlijks heeft bijna een miljoen Nederlanders met huiselijk geweld te maken. Vooral aan de uiteinden van het leeftijdsspectrum zijn de cijfers schokkend: gemiddeld zit in elke klas wel een kind dat wordt mishandeld en naar schatting worden jaarlijks 200.000 ouderen boven de 65 jaar mishandeld door hun partner, familie, huisvrienden of zorgverleners. Om aandacht te vragen voor huiselijk geweld en duidelijk te maken waar u terecht kunt voor advies en meldingen, start een campagne tegen huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling, met de slogan: geweld hoort nergens thuis! In de studio Maarten Hoelscher, voorzitter van de taskforce huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling.

Het waarom van #ZIE

Initiatiefneemster, fotografe en eigenaar van de expositie is Judith Keessen. Lees hier haar verhaal, haar reden om deze expositie te hebben gemaakt. De reden om aandacht te vragen voor huiselijk geweld.

Ik maak me zorgen, wat nu?

  • Maak je je zorgen over jezelf of iemand anders? Bel voor deskundig advies naar Veilig Thuis via 0800-2000 (gratis). Vragen stellen kan zonder jezelf bekend te maken.
  • Wil je een melding doen, dan geef je wel je naam. Veilig Thuis houdt je naam geheim voor degene over wie de melding gaat.
  • Is er sprake van een onveilige situatie of een crisis en heb je direct hulp nodig? Bel dan met 112.